Sunday, 20 June 2010

Kanon-Stockholm!
Vilken fantastisk och märkvärdig dag det har varit. Alldeles för mycket har hänt för ett kort status-uppdatering på Facebook eller en kort Twitter.

Avgång från Sthlm vid 12-tiden med åtta kanonskott till ära. Ombord har vi ministrar med oss och alla i besättningen är historiskt klädda. Maskingänget o jag klurar på lite larm vi får men som vi snabbt löser. Dagen rullar på. Ministrarna har familjer med sig och en väldigt speciell liten pirat tar en styrman till fånga. Jag bistår piraten med tejp. ;)
Det närmar sig middag och jag hamnar i bakhåll. Piraten hat gått ihop med styrmannen och jag finner mig plötsligt ihopbunden till händer och fötter. Men klurig som man är tar jag mig loss och lyckas förvärva mig ett svärd. Sjöstriden börjar och går villt till. Slagen flyger över hela båten tills dess att piraten flyr i en långbåt. Vapenvila utses och middag intas.
Piratens mor och far ärar oss med närvaro i Stora Kajutan och jag försöker desperat slipa till ett bordskick jag aldrig haft. :S Medans vi äter smider piraten nya planer. Denna gång är det styrmannens tur att åter igen drabbas. Vi smyger. Vi ANFALLER!!! Men styrmannen styr och styr undan anfallet smidigt. Båten blir istället en gemensam piratsammatbete och vi röjer som kungar! Men alla sagor tar slut och denna slutar med en taxibåt.
En stor kram farväl och ett kärt minne. :D

Vi blir förföljda av en diskret liten båt som kunnat misstagas för en finare liten färgebåt. Men tydligen fanns både Kungen, Drottningen och Kronprinsessan-paret ombord. Besättningen vinkar och hurrar!! ...men jag såg inte huvudpersonerna ifråga. Kul var det iallafall. :)

Vi forstätter vår färd och träffar på vägen Danskarna. Med stort D.
Kungliga fartyget med hela kungliga lasten ombord! De är på väg hem och jag får assistera Kapten Kaarling att hala ner flaggan till hälsning. Under tiden kommer Danska Drottnigen, Kronprinsen och Kronprinsessan ut och vinkar. Vi se en matros i ilfart rusa akterut för att hala deras flagga som svar till oss. De sänker sin. De höjer den igen. Vi höjer vår. Hälsningen är klar. Häftigt!

Nu är jag nere i hytten och byter om från mina historiska kläder. Klockan har passerat åtta på kvällen och dagen har varit helt fantastisk. På de två dagar jag var i Sthlm hann jag med att träffa Adelsmänn, kändisar, se kungligheter (på avstånd), ha fantaskiska kläder, bli fotat tusentals gånger av främlingar OCH får nu segla med OSTINDIEFARAREN till Danmark för att deltaga i Tordenskölds-dagarna. ...wow!

Posted from Blogium for iPhone

No comments: