Sunday, 16 January 2011

Ett litet "Facebook krig" ^^

Hej kära vänner och främlingar!

Som ni märkte för ett tag sedan så hamnade jag i en diskussion med Göran Fogelström, verksamhetschef från Porla Slott. Många av er som inte är insatta i historien bakom detta blev lite förbryllade och därav skriver jag detta inlägg.


In the beginning there was….

Åkesson är ett så kallat ”fysiskt medium” som håller seanser där påtagliga fysiska element från andevärlden manifesteras. Det kan vara allt från flygande trumpeter till ektoplasma (spökenergi) men det är viktigt att dessa seanser sker i ett mörklagt rum då det är allmänt känt att spöken är ljusrädda.

Åkesson blev i alla fall påkommen att ha smugit in en självlysande lerklump för ”att hjälpa andarna på traven”. Hm. En av hans trogna följare, alltså ett annat medium, Per Ola Thornell påkom honom i efterhand med sagda fusk och det var så nyheten kom ut. Vill ni höra en intervju med Per Ola Thornell så gjorde Skeptikerpodden ett superbt avsnitt där man ingående tog upp det hela.

Många andra medium har i efterhand tagit avstånd från Åkesson men det finns de som fortfarande tror på Åkesson och besöker hans kurser.
Så när det uppbragdares att detta fortgick och att de hade ett event på Facebook om det, väcktes den inre lilla odågan i mig. (Känd bland mina vänner som Bosse). ^^

Jag tog helt enkelt och skrev på deras Wall och tänkte att så fort de får syn på min kommentar kommer den att raderas.

Det var någon som svarade på min kommentar varav jag skrev ett ärligt svar tillbaka.

Vad som sedan fortlöpte var för mig helt oväntat. Jag fick ett mejl från Göran som löd följande.

Vid detta läge hade jag börjat publicera dessa screen caps på min egen fb wall för att se vad mina med-skeptiker hade att saga om saken. Deras respons var intressant och hjälpte mig formulera att kort och koncist svar till Göran. Men ärendet stannade inte där utan jag förvånades än en gång över att se ett mejl i inboxen från verksamhetschefen själv.

Denna gång hade jag ett snabbt svar till honom tack vare länkar som en fb vän bistått med.

I dessa länkar var det uppenbart vem som stod bakom Porla Slotts verksamhet och att Göran inte var så oskyldig som sig tidigare påstått. Se nedan:

och


Det sista jag har hört från Göran kom i form av en notis.Så nu har ni lite mer info om vad som utspelades under detta “fb krig” som några av er kallade det. LOL ^^
Har ni fortsatta frågor så är det bara att mejla.
Kan tillägga att det finns en psykologisk benämning när folk fortsätter tro på något som blivit avslöjat som bluff.

xx

15 comments:

Skeptiker-Jon said...

*applåderar*

Dennis said...

Bra!

Pekka S said...

Bra genomförd diskussion!

Andreas said...

Vackert! Riktigt bra gjort!

Anonymous said...

Så snyggt! #win

Olle said...

Ha, lysande, två tummar bd!

Marcus said...

Bra jobbat!

John Houdi said...

Göran Fogelström ringde mig härom dagen och sa något i stil "du är den enda skeptiker som törs ha sitt nummer ute" och "fattar ni inte att det förstör för tredje person" etc.
Verkade som om han trodde jag har makten över alla skeptiker i Sverige. Han nämnde en tjej, och jag antar att det var du
Jag sa att det tyvärr är så att man dras in i tråkiga situationer om man lierar sig med tråkiga människor.
"Det är inte olagligt att hyra ut till Anders Åkesson" blev svaret varpå att jag sa att man då får räkna med att det blir negativ klang över Porla Slott om man inte tar stälning i fallet.
Nämnde att Täby hotell inte är så speciellt förtjust att nämnas i samband med Magnus Hedman och de öststatshoror han förknippades med, men att det får man räkna med.

Han berättade att det var han som anmält bl a Jane Lyzell till Facebook för hennes uttalanden och länkar om Åkesson.

Visste vid tillfället inte att Anders Åkesson och hans fru sitter Porla Slotts styrelse.

hej said...

haha bruden, har du inget jobb?

Fredrik said...

Jag står både Göran och Anders väldigt nära, jag känner de båda utanför Anders intresse i seans och mediumskap (nej, jag vet inte vad det kallas, jag är inte intresserad av det) och jag tycker att du kan ta reda på lite fakta innan du sätter dig och uttalar saker om Porla Slott och dess adress i din blogg. Jag tycker synd om dig som inte verkar ha något vettigare att göra om dagarna. Puss (och en klapp på axeln för att uppmuntra dig att göra något vettigt av ditt liv)

Kaggen said...

Ni är för roliga, ingenstans har någon gjort ett personangrepp mot någon av dessa individer.

Det som däremot kritiserats är deras verksamhet som jag personligen skulle klassa som bedrägeri.

Att ni sedan endast kan klaga över att Karin har för mycket tid får mig att skratta, dels av detta patetiska försök till förolämpning och användande av härskarteknik och dels för att ni inte verkar ha en aning om mycket insats som krävs för att skriva några inlägg, mail och googla ett företag.

Så tillåt mig att tacka er för ett gott skratt över hur ni springer med svansen mellan benen så fort en enda människa ställer en obekväm fråga.

emanuel said...

Kul grej!

Per Edman said...

> "haha bruden, har du inget jobb?"

Kul kommentar, med tanke på att vi alla vet vem det är som inte har något jobb: Åkesson! :D

Anonymous said...

Nu finns Per Olas och Anders samtal att lyssna till på nätet.

Alec A said...

Haha vad knäckt han blev, bra jobbat! :)